Jakkula sijaitsee Itä-Suomen läänissä, Vieremän kunnassa, Salahmin kylässä.

Sijaishuoltoyksikkömme muodostuu kahdesta erillisestä yksiköstä, joista toisessa on 8 paikkaa ja toisessa 6 . Paikkalukuun sisältyy kolme irtaantumis- / itsenäistymisasuntoa.

Salahmin kartano sijaitsee historiallisessa maalaismiljöössä, joka muodostuu 10 hehtaarin tilasta. Tilalla sijaitsee Väen tupa, joka on Jakkulan vanhin rakennus ja rakennettu 1800-luvun alussa. Kaikki Jakkulaan sijoitetut lapset aloittavat asumisen tässä yksikössä.

Kartanon päärakennus on rakennettu 1820-luvun alussa. Päärakennus on isompien asumisyksikkö, jossa toteutuu yhteisön sisäisen kasvun periaate, vastuun ja vapauden opetteleminen ennen irtaantumis- tai itsenäiseen asuntoon siirtymistä.

 

 

Oleellinen osa Jakkulan miljöötä on Ylä-Savon suurin kivinavetta, joka on rakennettu 1858. Siellä sijaitsee hulppea hevostalli, jossa asustavat perhekotimme ratsuhevoset. Navettarakennuksessa sijaitsee yksi askartelutiloistamme sekä lukuisia tiloja peli- ja seikkailukäyttöön. Tallin mäellä on käytössä täysimittainen, valaistu ratsastuskenttä, uusi ratsastusmaneesi, hevosten ulkotarhat, laitumet sekä haastava metsikkö erilaiseen seikkailutoimintaan. Tallilta lähtee myös oivallinen maastoratsastusreitti tarjoten elämyksiä ympäri vuoden.

   
© 2021 - Jakkula Oy
maillots foot maillots foot pas cher